У Чернівцях відбудеться зустріч міністрів закордонних справ Росії та України

У понеділок, 14 січня у Чернівцях під головуванням Міністра закордонних справ України Леоніда Кожари та Міністра закордонних справ Російської Федерації Сергія Лаврова відбудеться чергове, сьоме засідання Підкомітету з міжнародного співробітництва Українсько-Російської міждержавної комісії.

В рамках засідання планується розглянути питання боротьби з новими викликами та загрозами, прикордонного та консульського співробітництва, врегулювання регіональних конфліктів у контексті головування України в ОБСЄ, а також взаємодії на міжнародній арені. Окрема увага приділятиметься економічній складовій українсько-російського партнерства, зокрема шляхам співпраці України з Митним союзом. За підсумками заходу передбачається підписання Протоколу засідання Підкомітету та Плану взаємодії між МЗС України та МЗС Росії на 2013 рік.

Перед початком засідання міністри покладуть квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку на Центральній площі, а після нього – зустрінуться з професорсько-викладацьким складом та студентами Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

3 коментарі

Святослав Вишинський
Дату перенесено: «Засідання Підкомітету з міжнародного співробітництва Українсько-Російської міждержавної комісії під головуванням міністрів закордонних справ України та РФ Леоніда Кожари та Сергія Лаврова відбудеться не 14, а 13 січня 2013 року у Чернівцях. Про це повідомили у прес-службі МЗС України».

До теми: "...9 січня у Червоній залі ЧНУ ім. Ю. Федьковича відбулося позачергове засідання Вченої Ради університету. На порядок денний було винесено питання про присвоєння звань Почесних докторів наук Міністру закордонних справ України Леоніду Кожарі та Міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову. Обом урядовцям, як висловився у своєму виступі ректор проф. С.В. Мельничук, «варто присвоїти це звання за їхню допомогу під час номінації ЧНУ на включення в список архітектурних пам’яток ЮНЕСКО». Пропозицію ректора підтримала проректор з навчально-виховної роботи проф. Тамара Марусик. <...> Більшістю голосів Вчена Рада проголосувала за присвоєння звань Почесних докторів наук міністрам України та Росії – Леоніду Кожарі й Сергію Лаврову. <...> Після такого сумнівного рішення вочевидь слід чекати. що почесний докторський ступінь отримає також олігарх Фірташ. На відновлення даху резиденції — об'єкту ЮНЕСКО — він дав 8 млн. грн." («BukNews», «Кожара й Лавров стануть Почесними докторами Чернівецького нацуніверситету. Фірташ на черзі?», 09.01.2013)
Святослав Вишинський
«Правоохоронці, задіяні в охороні візиту міністрів закордонних справ Росії і України до Чернівців, намагалися не пропустити колону „свободівців“ до центрального корпусу університету. <...> Кілька „свободівців“ прорвалися через міліцейський кордон в напрямку університету. Потім змогли підтягнутися решта. <...> Вдруге колону протестантів зупинили в районі будинку № 58 на вулиці Університетській. За словами присутнього на акції журналіста Петра Кобевка, правоохоронці намагалися скрутити народного депутата Зелика, перешкоджали також його професійній діяльності як журналіста. Крім того журналістові також дісталося кілька стусанів. <...>

Знову почався штурм. Але міліції і людей у цивільному дуже багато і сили нерівні. Люди в цивільному всі у чорних шапочках. Невідомо, хто це такі. Час від часу протестанти намагаються прорватися, але не можуть. За оцінкою Петра Кобевка правоохоронців і людей у цивільному під сотню, а свободівців в районі 50-ти. <...>

Нагадаємо, вчора суд заборонив опозиційним партіям проводити акції протесту під час зустрічі голів МЗС України та Росії в Чернівцях. Але речники ВО „Свобода“ у Чернівцях повідомили, що все одно виведуть людей на протест».

(«Правоохоронці побилися з „Свободою“ біля університету (постійно оновлюється)», «BukNews», 13.01.2013)
Святослав Вишинський
Матеріал Миколи Кобилюка в газеті «Молодий буковинець» від 17 січня 2013 р.:



Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте