Відкритий доступ

16 травня о 18:00 у Чернівцях за адресою вул. Ломоносова, 2 (Український Народний Дім) відбудеться показ та обговорення документального фільму-альманаху «Відкритий доступ». О 17:30 відбудеться прес-конференція з режисером новели Межигір’я Володимиром Тихим. Одночасно фільм буде продемонстровано у Кременчуці та Тернополі. Громадськість вказаних міст матиме можливість поспілкуватись після перегляду з чернівецькими глядачами та режисером через мережу Інтернет.

Фільм-альманах складається з 5 новел: «Межигір’я» (автор – Володимир Тихій), «Афганець» (автор — Дмитро Коновалов), «Школа» (автор – Сергій Андрушко), «Дім з химерами» (автор – Жанна Довгіч), «У кутку» (автор — Дмитро Тяжлов). Події зображені в альманасі «Відкритий доступ» розгортаються після вступу в дію Закону України «Про доступ до публічної інформації». За ухвалення закону впродовж кількох років боролися громадські організації, журналісти та експерти. «Відкритий доступ» – це хроніки становлення громадянського суспільства, але також історії з життя самих героїв. Вони живуть у різних регіонах України, їх цінності та переконання різняться, вони не знайомі одне з одним, єдине, що їх об’єднує – активна громадянська позиція.

Вхід на захід вільний! Фільм створено за ініціативи ГО «Центр UA» (Партнерство Новий Громадянин). Організатори заходу: Центр Європейської Інформації «Буковина-Європа», Товариство «Український Народний Дім в Чернівцях», кіноклуб «Персона». Контактна особа Євгенія Олійник – моб. 0509091345. Проект “Дні Європи в Україні — 2013” Товариства «Український Народний Дім в Чернівцях» та Мережі Центрів європейської інформації України реалізовується за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду “Відродження”.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте