Мій простір і кордони в ньому

У четвер, 11 липня о 18:00 у Чернівцях відбудеться психологічний тренінг «Мій простір і кордони в ньому». Тренінг проходитиме у тілесно-орієнтованому підході, тому з собою мати зручний одяг. Приміщення — просторе і приємне. Попередній запис, оскільки кількість учасників обмежена. Вартість — 100 грн. Тривалість — 3 години. Контакти: Дар'я Юркевич, 099-069-85-19, daradainty@gmail.com.

«Що таке наш простір і де знаходяться його кордони? Часто слово «кордони» викликає у людей асоціації із повною втратою стосунків (контакту). А, що робити з тим, коли нам „сідають на голову“ і ми тягнемо на собі цей тягар, щоб не „образити“ родичів, друзів та інших важливих людей? Або, жертвуючи своїм відпочинком, часом, відмовляючись від своїх потреб, ми стаємо «милицями» для інших, забуваючи при цьому про себе? Чи буває взаємодія з іншими без шкоди для власних кордонів?

Ми народжуємося з тілесним досвідом, що є „Я“ і є щось крім мене. У процесі виховання ми втрачаємо його, так як наші кордони часто порушуються. До кого з вас батьки стукали в кімнату, перш ніж зайти? Кому з вас доводилося жити вп'ятьох в одній кімнаті або просто не мати своєї? І це все призводить до того, що ми дозволяємо розпоряджатися собою, своїми речами, своїм часом і у нас немає відчуття свого територіального простору, де ми можемо просто побути для себе.

Є й інша сторона медалі. Якщо ми дозволяємо порушувати свої кордони, то, відповідно, не вміємо відчути кордони інших і, несвідомо, порушуємо їх. Відчувати свої кордони – це, перш за все, поважати себе та простір інших людей».

На тренінгу ви отримаєте можливість:

• відчути свої кордони;
• дізнатись які є способи захищати свої кордони та як це робите ви;
• спробувати говорити «ні», навіть коли відмовити дуже важко;
• подосліджувати свої кордони – фізичні, територіальні, соціальні.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте